Címünk

1044. Budapest, Megyeri út 53.

Telefonszámunk

+36 20 943 52 79

Nyitvatartásunk

H-P / 8:00 - 20:00


Ha általános kérdése van

Küldjön nekünk egy üzenetet

Minden megkeresés fontos számunkra, és arra törekszünk, hogy minden üzenetre a lehető leggyorsabban válaszoljunk.

E online űrlapon keresztül történő elküldésével Ön elfogadja a feltételeinket, és hogy elolvasta az Adatvédelmi irányelveinket, beleértve a Cookie-k használatát is.

Pácienseink által feltett

Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük mind azokat a kérdéseket, melyekre a pácienseink gyakran választ keresnek és ezt szeretnénk Önnel megosztani. Bár a legtöbb kérdésére valószínűleg fogorvosa fogja megadni majd a választ, de reméljük ez kezdettben segítséget nyujt! Várjuk szeretetettel további kérdéseit és látogatásat a klinikánkra.

Kezeléssel kapcsolatos kérdések

A legtöbb esetben a gyógyulási időszak csak néhány napig tart. Szedjen fájdalomcsillapítót és antibiotikumot a fogorvos vagy a szájsebész előírása szerint. Az alábbi tippek elősegítik a gyógyulást.

  • Normális reakciók a műtét után: duzzanat, fájdalom, szájnyitási korlátozás, érzékenység és némi vérzés az első napon.
  • Amíg a szája zsibbad, vigyázzon, ne harapja meg az arca vagy az ajka belsejét, vagy a nyelvét. Ha az érzéstelenítés hatása elmúlt (kb. 2-3 óra), enni tud. Kerülje a forró és fűszeres ételeket és italokat, valamint a tejtermékeket (joghurt, tejszín, sajt, tej stb.) A következő néhány napban.
  • Kerülje el a terület nyelvével történő dörzsölését vagy az ujjaival való megérintését.
  • Ne feküdjön laposan. Ez meghosszabbíthatja a duzzanatot. Támassza fel a fejét párnákkal.
  • Az első 24 órában használjon jégcsomagot az arca külső részén, óránként legfeljebb 10 percig.
  • Pihenjen a műtét után. Kerülje a fizikai aktivitást, a sportot, a szaunát stb., Mert ez fokozhatja a vérzést és a duzzanatot.
  • A műtét napja mossa meg a fogát, kivéve a műtéti területet, de másnaptól kezdve fokozott figyelmet fordítson arra, hogy puha fogkefével mossa ezt a területet!
  • A műtét után ne dohányozzon legalább 24 órán át, és a következő hetekben is próbálja csökkenteni a dohányzást. A dohányzás késlelteti a gyógyulást, csökkenti a vérellátást, és csírákat és szennyeződéseket hozhat a műtét területére.
  • Ellenőrzés és varrateltávolítás egy hét után.

FOGFEHÉRÍTÉS

Napjaink egyik legdivatosabb fogászati kezelése a fogak fehérítése.
A fogfehérítés segít eltávolítani azokat a felületi elszíneződéseket, melyek az évek során a zománcrétegre lerakódtak, ennek megfelelően a fogszín több árnyalatnyi világosodásra képes.

 

A rendelői fogfehérítés menete:

 

Első lépésben a fogakat letisztítjuk és polírozzuk.

 

Majd egy  ajakterpeszt helyezünk fel, amely eltakarja, védi az ajkakat a kezelés során, majd egy ínyvédő géllel bekenjünk az ínyt és a lágy részeket, hogy a magasabb koncentrációjú fogfehérítő zselétől megóvjuk azokat.

 

Ezt követően a fogfelszínre felvisszük a fogfehérítő zselét, melyet lámpával megvilágítunk. Az UV-B fény hatására aktivizálódik a fogfehérítő anyag.

 

A fogfehérítés végén védőréteggel vonjuk be a fogakat. A kezelést követő 48 órában, kerülje a dohányzást és azoknak az ételeknek és italoknak fogyasztását, amelyek elszíneződést okozhatnak. Ilyen például, a kávé, tea, cola és a vörösbor.

 

BELSŐ FOGFEHÉRÍTÉS

Csak gyökér kezelt fogak esetében végezzük a belső fogfehérítést!

Mivel gyökérkezelés hatására  a fog elveszíti a színét, elszürkül.

A belső fogfehérítés annyiban különbözik az otthoni vagy az rendelői fogfehérítéstől, hogy a fehérítő gélt a fog belsejébe kialakított kis résbe helyezzük el és egy ideiglenes tömőanyaggal zárjuk le.

Ezt a folyamatot általában 3 alkalommal ismételjük, 5-10 naponta, míg a színe megfelelő nem lesz.  Ha elértük a kívánt szint a fogat tömőanyaggal véglegesen lezárjuk.

Minden 18. életévét betöltött, jó egészségi állapotban lévő páciensnél végezhető fogbeültetés. Az implantáció alkalmas bármilyen életkorban a fogak pótlására, akár egy fogról, vagy teljes foghiányról van szó. Egyes esetekben azonban nem kerülhet sor fogimplantátum behelyezésére, például cukorbetegség, szívbetegség, kezeletlen magas vérnyomás, vérzékenység esetén.