| Szájhigiéniai Tippek

Szájhigiénia - ez egy olyan téma, amelyet mindenki számára kiemelten kell venni.

Miért?

Nagyon zavart korszakban élünk, ahol egész nap elfoglalt méhek vagyunk, akik munkával és családokkal foglalkoznak, és ha szerencsénk van, akkor a hobbijainkat is. A máshol eltöltött idő elvonhatja a figyelmünket a száj egészségének gondozásáról. Csak néhány percbe telik, hogy különbséget tegyen a fogak és az íny egészségének fenntartásában. Íme néhány olyan javaslat, amelyet érdemes végiggondolni a mozgalmas és cselekvésdús nap alatt:

1. Fogyókúra

Tény, hogy a cukor az egyik legegészségtelenebb étel a fogaink számára, és más egészségügyi problémákhoz is kapcsolható. Az elfogyasztott és inni kívánt cukor mennyiségének csökkentése minden bizonnyal jobb fogainak és ínyének.

2. Hidratálás

Legyen hidratált vízzel. A víz nem csak nem károsítja a fogakat, mint cukros italok, de a szájszárazság túlzottan „rossz” szájbaktériumokat is tartalmazhat, és ínybetegségekhez vezethet. 3

. Fogmosás

Legtöbben ezt csinálják, de túl sokan ezt egy régi fogkefével. Ha a tiéd több mint három hónapos (vagy egy elektromos kefe feje van), dobd ki és cseréld ki. Nem lesz túl hasznos az ételek és baktériumok eltávolításában a szájból.

4. Fluorid

Ellenőrizze a fogkrémet. A legtöbb fogkrém tartalmaz fluoridot, amely megkeményíti a fogak zománcát, javítva azok védelmét. Bár nem mind, főleg a „természetes”. Ha a tiéd nem, győződjön meg arról, hogy fluoridos fogkrémre vált.

5. Fogselyem

Sok fogászati ​​probléma a fogaink közötti terekben kezdődik, ahová a fogkefe küzd. A fogselyem hatékony módja ennek a területnek a tisztításában, ha helyesen végezzük.

6. Rágjon cukormentes gumit

Tanulmányok kimutatták, hogy az íny rágása segíthet eltávolítani az ételrészecskéket és baktériumokat a fogakból és az ínysorból.

7. Higiénikus látogatások

Soha ne becsülje alá a foghigiénikus szerepét a fogak és az íny egészségének megőrzésében. Nemcsak megtisztítják őket, eltávolítják a megkeményedett baktériumokat, amelyek önmagában a házmosással nem képesek, hanem tanácsokat is felajánlanak a fogak és az íny gondozásának javításáról.

8. Fogorvosi rendelések

Félévente mindenkinek meg kell látogatnia a helyi fogorvost, és még gyakrabban, ha a fogorvos javasolja.

Reméljük, hogy a fenti információk hasznos betekintést nyújtottak az Ön számára, és javasoljuk, hogy mindenképpen foglaljon le szájüreg-egészségügyi vizsgálatot, ha még nem tette meg.

Megyeri Dent Clinic

Megbízható és professzionális fogászati klinika Budapesten

Látogasson el fogorvosi rendelőnkbe