| Szájhigiéniai Tippek

A szájhigiéné egy olyan téma, amelyet mindenki számára kiemelten kell venni.

Miért?

Nagyon zavart korszakban élünk, ahol egész nap elfoglalt méhek vagyunk, akik munkával és családokkal foglalkoznak, és ha szerencsénk van, akkor a hobbijainkat is. A máshol eltöltött idő elvonhatja a figyelmünket a száj egészségének gondozásáról. Csak néhány percbe telik, hogy különbséget tegyen a fogak és az íny egészségének fenntartásában. Íme néhány olyan javaslat, amelyet érdemes végiggondolni a mozgalmas és cselekvésdús nap alatt:

1. Fogyókúra

Tény, hogy a cukor az egyik legegészségtelenebb étel a fogaink számára, és más egészségügyi problémákhoz is kapcsolható. Az elfogyasztott és inni kívánt cukor mennyiségének csökkentése minden bizonnyal jobb fogainak és ínyének.

2. Hidratálás

Legyen hidratált vízzel. A víz nem csak nem károsítja a fogakat, mint cukros italok, de a szájszárazság túlzottan „rossz” szájbaktériumokat is tartalmazhat, és ínybetegségekhez vezethet. 3

. Fogmosás

Legtöbben ezt csinálják, de túl sokan ezt egy régi fogkefével. Ha a tiéd több mint három hónapos (vagy egy elektromos kefe feje van), dobd ki és cseréld ki. Nem lesz túl hasznos az ételek és baktériumok eltávolításában a szájból.

4. Fluorid

Ellenőrizze a fogkrémet. A legtöbb fogkrém tartalmaz fluoridot, amely megkeményíti a fogak zománcát, javítva azok védelmét. Bár nem mind, főleg a „természetes”. Ha a tiéd nem, győződjön meg arról, hogy fluoridos fogkrémre vált.

5. Fogselyem

Sok fogászati ​​probléma a fogaink közötti terekben kezdődik, ahová a fogkefe küzd. A fogselyem hatékony módja ennek a területnek a tisztításában, ha helyesen végezzük.

6. Rágjon cukormentes gumit

Tanulmányok kimutatták, hogy az íny rágása segíthet eltávolítani az ételrészecskéket és baktériumokat a fogakból és az ínysorból.

7. Higiénikus látogatások

Soha ne becsülje alá a foghigiénikus szerepét a fogak és az íny egészségének megőrzésében. Nemcsak megtisztítják őket, eltávolítják a megkeményedett baktériumokat, amelyek önmagában a házmosással nem képesek, hanem tanácsokat is felajánlanak a fogak és az íny gondozásának javításáról.

8. Fogorvosi rendelések

Félévente mindenkinek meg kell látogatnia a helyi fogorvost, és még gyakrabban, ha a fogorvos javasolja.

Reméljük, hogy a fenti információk hasznos betekintést nyújtottak az Ön számára, és javasoljuk, hogy mindenképpen foglaljon le szájüreg-egészségügyi vizsgálatot, ha még nem tette meg.

Megyeri Dent Clinic

Megbízható és professzionális fogászati klinika Budapesten

Látogasson el fogorvosi rendelőinkbe